Дневниот центар на деца во ризик „Патека на надежта“ настапуваа со кореографија проследена со музика и со песна за мајката при градинката 8ми Април во Шуто Оризари. Голема благодарност изразуваме и до директорката Санела Емин, која неизмерно се посветуваше на пробите со децата за подготовка на двете точки претставени на настанот.
Децата добија Благодарници во чест на учеството ма настанот од Сојуз – национален совет за родова рамноправност.
Воедно децата имаа за задача да ја нацртаат својата мајка и заедно се дружеа и забавуваа со децата од детската градинка.