ИРИЗ во соработка со Општината Шуто Оризари во декември 2020 година покрена петиција за отварање на пункт за брзи тестови во Шуто Оризари. Набргу по поднесување на петицијата, во рамки на здравствениот дом во општина Шуто Оризари се отвори пункт за тестирање.