Заменик амбасадорот на Велика Британија во Македонија Пол Едвардс ја посети НВО ИРИЗ

Со срдечни пораки и поддршка на Ромската заедница во сите сфери, особено во развојот на образованието на младите Роми, заменикот амбасадор на Велика Британија во Македонија Пол Едвардс ја посети НВО ИРИЗ. Честитајќи го Светскиот ден на Ромите 8 – ми Април заменик амбасадорот Едвардс порача дека, образованието е клуч кон излез од сиромаштијата, но и придонес кон изградба на едно современо општество.

http://samoprasaj.mk/zaednistvo/386-2017-04-07-12-01-48English EN Macedonian MK