Конференција: Политики за претприемништво за надминување на другоста кај Ромите во РМ

Центарот за економски анализи (ЦЕА) во партнерство со Иницијатива за развој и инклузија на заедниците (ИРИЗ) во рамките на проектот „Политики за претприемништво за надминување на другоста кај Ромите во РМ“ организираше конференција на 24.01.2016.

На конференцијата беа презентирани наодите од спроведувањето на проектот, како и искуствата од други земји.

Презентациите од настанот:

Презентација Алберт Мемети – Искуствата од проектот РЕДИ

Презентација Весна Гарванлиева Андонова – Претприемништво за надминување на другоста

Презентација Дениз Селмани – Наоди од истражувањето

16357264_10212263657575506_783278161_o16466382_10154818017945734_1271824520_o16466711_10154818018150734_1649427820_o16491219_10154818018460734_478802092_o16491619_10154818018620734_1660336122_o16491666_10154818018465734_13476467_oEnglish EN Macedonian MK