ИРИЗ и Хелсиншки комитет со претставка до Народниот правобранител за сегрегација на ученици Роми

Здружението ИРИЗ заедно со Хелсиншкиот комитет поднесоа претставка до Народниот правобранител за сегрегација на ученици од ромска етничка припадност во средното училиште „Арсени Јовков“ во Скопје. Финалната претставка на Хелсиншкиот комитет и Здружението ИРИЗ може да го прочитате на овој линк: Finalna pretstavka segregacija Helsinski i IRIZ (1), а одговорот од Народниот правобранител на овој линк: [pdf-embedder url=”http://irizclone.24vakti.mk/wp-content/uploads/2017/03/Известување-од-НП-за-сегрегација-на-Роми-1-1.pdf” title=”Известување од НП за сегрегација на Роми (1) (1)”]English EN Macedonian MK